عمران خان نخستوزير پاکستان در مصاحبهاي به تشريح تلاشهاي اين کشور براي مهار تنش بين ايران و عربستان پرداخت.
عمران خان نخستوزير پاکستان در گفتوگويي با آناتولي به مسائل مختلف منطقهاي پرداخت.
نخستوزير پاکستان درباره روابط ديرينه کشورش با ترکيه و همچنين چشم اندار اين مناسبات در سالهاي آينده گفت: نقطه آغاز روابط دو کشور به سال 1920 موقع آغاز جنبش خلافت باز ميگردد. اين جنبش براي کمکرساني به ترکيه که در آن موقع در معرض حملات گسترده قرار گرفته بود، تشکيل شد. مردم اين منطقه و مسلمانان هند براي امپراتوري عثماني که تحت اشغال کشورهاي اروپايي روزهاي سختي را سپري مي کرد، پول جمع و ارسال کردند. مردم ترکيه همچنان از آن روزها به نيکي ياد ميکنند. اکنون روابط بين کشورهايمان بسيار نزديک بوده و در تلاش براي گسترش مناسبات تجاري و داراي موضع مشترک در قبال مسئله کشمير هستيم.
وي با اشاره به سفر قريب الوقوع اردوغان به اين کشور گفت: در اواسط ماه فوريه از رئيس جمهور ترکيه و هئيت همراهش متشکل از کارآفرينان، نهادهاي شغلي، سرمايه گذاران و بازرگانان در پاکستان ميزباني خواهيم کرد. ما نيز زمينه ديدار اين هيئتها با هيئتهاي پاکستاني را فراهم خواهيم کرد.
نخست وزير پاکستان همچنين در ارتباط با تاثير جنگ تجاري چين با آمريکا و همچنين شيوع ويروس کرونا در چين بر اقتصاد دو کشور گفت: خواهان کنترل ويروس بوده و براي چين در اين مسير دعا ميکنيم. احتمالاً حوادث وحشتناکي در جريان است. اگر امکان آن وجود داشته باشد ميخواهيم دست ياري به سمت چين دراز کنيم. در رابطه با جنگ تجاري چين با آمريکا نميدانيم که اين موضوع تا چه زماني ادامه خواهد داشت، اما فکر نميکنم اين موضوع تاثيري بر پاکستان بگذارد.
عمران خان ادامه داد: در ارتباط با پروژه کريدور اقتصادي انتقاداتي وجود داشت که اين پروژه پاکستان را به باتلاقي از بدهيها خواهد کشيد. ما خواهان حضور ترکيه در اين کريدور هستيم.
پاکستان مانع جنگ بين ايران و عربستان شده است
نخست وزير پاکستان در مورد تلاش اين کشور براي حل اختلافات از طريق راهکارهاي غيرنظامي گفت: من اعتقادي زيادي به اين مسئله دارم که راهکارهاي نظامي قادر به حل مشکلات نيستند. اين مسئله را هنگام اشغال افغانستان توسط اتحاد جماهير شوروي ديديم. قتل عامي به راه افتاد که بر پاکستان نيز تاثير گذاشت. پس از جنگ ضد تروريستي آمريکا در افغانستان نيز پاکستان را متاثر کرد. اين درگيريها مشکلي را حل نکرد و بنابراين ما بايد براي عدم تکرار چنين حوادثي تلاش کنيم. همسايه مان ايران را به عنوان يک کشور برادر ميبينيم و مخالف جنگ اين کشور با عربستان سعودي هستيم. به همين شکل خواهان جنگ ايران با آمريکا نيستيم. چون اين جنگي خواهد بود که همه از آن رنج برده و کسي برنده نخواهد شد. بايد از تجربههاي چين استفاده کنيم. وقتي در منطقه جنگ و درگيري وجود داشت اين کشور در زيرساختش سرمايه گذاري ميکرد. احتمالاً بهترين خطوط راه آهن جهان در چين است. در مقطعي که چين منابعش را صرف زيرساختهايش ميکند، جنگ و درگيري در جهان اسلام ادامه دارد. به سوريه، ليبي، سومالي و يمن نگاه کنيد جنگ و درگيري ميبينيد. بنابراين نقش پاکستان را مهار آتش درگيري در منطقه و ايجاد اتحاد و همبستگي به جاي ايجاد درگيري در بين انسانها ميدانم. تمامي تلاشهايي که از عهدهمان بر ميآيد را انجام ميدهيم.
عمران خان در رابطه با درخواست دونالد ترامپ، رئيس جمهور آمريکا از پاکستان براي ميانجيگري بين ايران و کشورهاي حوزه خليج فارس نيز گفت: پس از حمله به تاسيسات نفتي عربستان سعودي وظيفه مان را انجام داده و با مقامات اين کشور، ايران و آمريکا ديدار و گفتوگو کرديم. اما در اين موضوع ما نياز به يک راهکار پايدار داريم. هم اکنون تنش موجود در منطقه در سطح بالا قرار دارد، اما فکر ميکنم که از وقوع يک جنگ در منطقه جلوگيري کرديم. چون در دورهاي احتمال بروز جنگ وجود داشت.
نخست وزير پاکستان تصريح کرد: ما فکر ميکنيم که از وقوع يک درگيري در منطقه جلوگيري کرديم. در دوره حمله به تاسيسات نفتي عربستان سعودي تمامي تلاشمان را به خوبي انجام داديم. اما ميدانيد که ما تنها سعي کرديم و هر موقع بايد تلاش کنيم. چون چيزي وخيمتر از جنگ بين همسايگان وجود ندارد. از رويدادهاي افغانستان ميدانيم که اين مسئله به کجا ختم ميشود. اگر جنگي در خليج(فارس) رخ دهد قيمت نفت بالا رفته و کشورهاي در حال توسعه دچار مشکل ميشوند.
انتهاي پيام
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/13524
تگ ها: